Pellegrini prvým trénerom mimo Európy, ktorý získal anglický titul

NETKY.SK • 12 Máj 2014, 10:52 • 2 min
Pellegrini prvým trénerom mimo Európy, ktorý získal anglický titul

LONDÝN - Futbalisti Manchestru City získali po dvoch rokoch v poradí svoj štvrtý titul anglického majstra. Priviedol ich k nemu čílsky kouč Manuel Pellegrini, ktorý tak ako prvý tréner mimo Európy získal najprestížnejšiu anglickú trofej.

slovakia

left justify in out

Hráči City spečatili titul až v záverečnom 38. kole, keď na domácom trávniku zdolali West Ham 2:0 a s 86 bodmi v tabuľke triumfovali v Premier League. Ich jediný konkurent v boji o prestížnu trofej FC Liverpool vyhral síce nad Newcastle United 2:1, no v konečnom zúčtovaní mu to stačilo len na druhú priečku.

 

Pri oslavách po víťazstve vyhadzovali hráči Pellegriniho do vzduchu. "Som veľmi šťastný za trénera, pretože je to jeho prvý titul v európskych súťažiach. Ostal pokojný. Bola radosť s ním pracovať," uviedol francúzsky stredopoliar Samir Nasri, ktorý otvoril skóre v stretnutí s West Hamom. "Je to neskutočný pocit. Je to náš druhý ligový titul za tri roky," dodal.

 

Veľký podiel na ňom má práve Pellegrini, ktorý v záverečných týždňoch bojov o titul nepripustil takú drámu, ako tomu bolo v sezóne 2011/12. Hráčom City dodával pokoj hlavne veľký rozdiel v "tabuľke pravdy". Kým klub z Manchestru mal pomer gólov 102:37, "The Reds" 101:50. V záverečnom zápase sezóny tak Citizens stačila aj remíza.

 

"Nie je dôležité len vyhrať titul, ale aj to, akým spôsobom sa vám to podarí," agentúra Reuters citovala Pellegriniho. V priebehu sezóny sa v súvislosti s titulom hovorilo najmä o ofenzívne ladenom Liverpoole a Chelsea Londýn, ktorej tréner Jose Mourinho naordinoval defenzívny prístup. Nakoniec sa ale z triumfu tešilo City. "Nezáleží na tom s kým hráte, možno je ľahké streliť jeden gól a potom už len brániť. Nechcem kritizovať iné tímy za to, ako hrajú, ale ja by som takýmto štýlom vyhrať nechcel. Fanúšikovia si užívali celú sezónu. Zlomili sme rekord v počte strelených gólov anglickým tímom. S kvalitnými hráčmi akých máme musíme hrať takto," pokračoval.

 

"Je pre mňa veľká česť, že som sa stal prvým trénerom mimo Európy, ktorý vyhral titul, no ja nie som najdôležitejšia postava. Tím hral výborne a to je rovnako dôležité, ako vyhrať titul. Myslím si, že sme si všetci užívali túto sezónu - hráči, ja i fanúšikovia," uviedol skromne šesťdesiatročný kouč na záverečnej tlačovke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona