Pellegrini prijal šporotovcov 1. EH v Baku

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:54 • 2 min
Pellegrini prijal šporotovcov 1. EH v Baku

BRATISLAVA – Predseda parlamentu Peter Pellegrini prijal v stredu päťdesiatku športovcov, ktorí reprezentovali Slovensko na 1. Európskych hrách v azerbajdžanskom Baku.

slovakia

left justify in out

Slováci v Azerbajdžane získali sedem medailí, z toho dve zlaté, dve strieborné a tri bronzové.

 

"Vždy, keď sa vztyčuje vlajka a hrá slovenská hymna, behajú mi zimomriavky po chrbte. Pociťujem nesmiernu hrdosť, že máme takých úžasných športovcov, ako ste vy," sprostredkovala TASR slová predsedu parlamentu Kancelária Národnej rady SR. Myšlienka o založení Európskych olympijských hier sa mohla realizovať vďaka súhlasu 49 národných olympijských výborov, a to v tajnom hlasovaní. Spolu prebiehali súťaže v 21 športových kategóriách s olympijskými, ale aj neolympijskými športami. SR zviditeľnili počas tejto premiéry športovci najmä v strelectve, atletike, zápasení a boxe, ale aj rýchlostnej kanoistike, volejbale, karate, gymnastike či vo vodnom póle. Predseda národnej rady na hrách osobne podporil slovenských športovcov a bol aj pri prvej bronzovej medaile zápasníka Istvána Lévaia.

 

Za účasti vedúceho výpravy Branislava Deleja odovzdal Pellegrini spolu s predsedom Slovenského olympijského výboru Františkom Chmelárom finančné odmeny oceneným športovcom. "Táto čiastka je pri tých nákladoch, ktoré sú spojené s vašimi výdavkami na tréningy, výstroj, cestovné náklady a vôbec všetkého, čo potrebujete k vašim fantastickým výkonom, len zanedbateľná, ale pevne verím a urobím všetko pre to, aby sa v budúcnosti novým zákonom o športe pohli veci vpred a zmenili k lepšiemu," povedal Pellegrini, pričom zdôraznil, že podpora športu je preňho jednou z priorít, ktoré bude aj v budúcnosti podporovať. "Veľmi rád vás prídem povzbudiť aj nabudúce, pretože šport je mojou srdcovou záležitosťou," dodal Pellegrini, ktorý je zároveň garantom nového zákona o športe. Ten v stredu poslanci NR SR posunuli 124 hlasmi naprieč politickým spektrom do druhého čítania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies