Pellegrini predĺžil termín na predkladanie kandidátov na šéfa NKÚ

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 16:25 • 2 min
Pellegrini predĺžil termín na predkladanie kandidátov na šéfa NKÚ

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) predĺžil termín, do ktorého môžu politické strany predkladať nominantov na post šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR.

slovakia

left justify in out

Nový termín je 8. máj do 16. hodiny, pôvodne to bol 6. máj. Uvádza sa to v rozhodnutí predsedu parlamentu, ktoré dnes podpísal. Pellegrini chce, aby mali strany viac času.
     

Nová voľba šéfa NKÚ bude v pléne 19. mája. Post má patriť opozícii. Naposledy nominovalo kandidáta KDH s podporou viacerých kolegov z opozície, chystá sa na to aj teraz. Svojho kandidáta avizuje aj SaS, keďže pôvodná opozičná dohoda bola, že post obsadia liberáli. Opozícia ešte bude v tejto veci rokovať.
     

NKÚ vedie presluhujúci Ján Jasovský (nominant už neexistujúcej ĽS-HZDS, pozn. TASR). Funkčné obdobie sa mu skončilo vo februári 2012. Parlament sa pokúšal zvoliť šéfa NKÚ už niekoľkokrát. Všetky doterajšie hlasovania sa skončili neúspechom opozičných kandidátov alebo stiahnutím kandidatúry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies