Pellegrini poukázal, že nie všetci v roku 1992 hlasovali za ústavu

NETKY.SK • 1 September 2015, 16:18 • 2 min
Pellegrini poukázal, že nie všetci v roku 1992 hlasovali za ústavu

BRATISLAVA – Predseda NR SR Peter Pellegrini dnes v slávnostnom prejave poukázal, že nie všetci politici hlasovali v roku 1992 za prijatie Ústavy SR.

slovakia

left justify in out

Jedinou stranou, ktorá je dnes v parlamente a v roku 1992 hlasovala proti textu ústavy je KDH. Pellegrini zároveň poďakoval tým, ktorí vtedy hlasovali za ústavu, pretože vďaka nim dnes žijeme v zvrchovanej a slobodnej krajine.


Poslanec NR SR za KDH Pavol Hrušovský však upozornil, že poslanci KDH pred 23 rokmi jasne formulovali postoj vetou: Hlasujem proti tomuto návrhu ústavy. „Naša formulácia bola daná aj tým, že sme povedali naše výhrady k predloženému textu. To nebolo proti prijatiu ústavy, ale proti návrhu jej textu,“ povedal Hrušovský pre agentúru SITA s tým, že keď niekoho pozvete na slávnostné zasadnutie tak ho nehrešíte a nerozdeľujete.


Premiér Robert Fico zas v prejave nezabudol zdôrazniť, že dnes je jediný aktívny politik, ktorý v roku 1992 podporil zvrchovanosť i ústavu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona