Pellegrini: Politiku súdržnosti EÚ treba zjednodušovať

NETKY.SK • 16 September 2016, 08:53 • 2 min
Pellegrini: Politiku súdržnosti EÚ treba zjednodušovať

BRATISLAVA - Aj keď sa môže zdať, že nie sme ešte ani v polovici terajšieho programového obdobia, je veľmi dobré prichádzať s návrhmi o budúcej podobe eurofondov po roku 2020. Ak nezačneme dnes poctivú a otvorenú diskusiu o tom, ako ďalej, nebudeme včas pripravení na skorý začiatok implementácie programového obdobia po roku 2020.

slovakia

left justify in out

Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini to povedal na medzinárodnej konferencii k hodnoteniu politiky súdržnosti v Bratislave. Informoval o tom odbor komunikácie a protokolu Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu.


Zjednodušovanie politiky súdržnosti EÚ je podľa Pellegriniho nevyhnutným prvkom pri zvyšovaní jej efektívnosti a účinnosti. Dôležité je tiež priblížiť túto politiku k občanom. „Musíme si otvorene povedať, že v snahe maximalizovať výkonnosť a zároveň minimalizovať chybovosť a prípadné zneužitie európskych fondov, sa politika súdržnosti stala „preregulovaná“. Svedčí o tom zvýšený rozsah nariadení a rozhodnutí. Naším hlavným cieľom je teda významne znížiť administratívnu záťaž a množstvo predpisov,“ dodal Pellegrini.


Na podujatí sa zúčastňuje aj európska komisárka pre regionálnu politiku Corina Cretu. V rámci programu odznejú príspevky zástupcov Európskeho parlamentu, Európskej komisie, Európskeho dvora audítorov, OECD, ale aj predstaviteľov štátnej správy a regionálnej samosprávy viacerých členských krajín EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona