Pellegrini opúšťa Malagu, dohodol sa s Manchestrom City

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 09:37 • 2 min
Pellegrini opúšťa Malagu, dohodol sa s Manchestrom City

MADRID - Čílsky futbalový tréner Manuel Pellegrini sa ústne dohodol s Manchestrom City a od novej sezóny by mal sedieť na lavičke anglického vicemajstra. Päťdesiatdeväťročný kouč minulý týždeň oznámil že po 2,5 roku končí pôsobenie pri kormidle španielskej Malagy, ktorú v tejto sezóne priviedol až do štvrťfinále Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

"Manchester City je pre mňa prioritou. S vedením som už uzavrel ústnu dohodu a verím, že v priebehu niekoľkých dní spečatíme našu spoluprácu podpisom zmluvy. Je pre mňa veľkou motiváciou trénovať klub, ktorý ašpiruje na cenné trofeje," citovala agentúra Reuters slová Pellegriniho, ktoré odzneli v rozhovore pre španielsku rozhlasovú stanicu Onda Cero.

Vedenie Manchestru City dve kolá pred koncom uplynulého ročníka anglickej Premier League prepustilo talianskeho trénera Roberta Manciniho. Bývalému talianskemu reprezentantovi sa s tímom z Etihad Stadium nepodarilo obhájiť titul, "Citizens" navyše druhýkrát za sebou nepostúpili do vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Pod Mancinim sa definitívne podpílil konár po nečakanej prehre 0:1 s Wiganom Athletic vo finále FA Cupu vo Wembley.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona