Pellegrini: Odmietam, aby tému Grécka využívali poslanci na sebaprezentáciu

NETKY.SK • 24 Február 2015, 15:09 • 2 min
Pellegrini: Odmietam, aby tému Grécka využívali poslanci na sebaprezentáciu

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini (Smer-SD) odmieta, aby niektoré politické strany využívali tému predĺženia splatnosti záchranného balíka pre Grécko na sebaprezentáciu v parlamente.

slovakia

left justify in out

Reagoval tým na dnešnú výzvu niektorých opozičných poslancov, ktorí navrhujú, aby o tom mimoriadne rokoval parlament.
     

"Výzvu evidujem a plánujem sa v krátkej dobe stretnúť s ministrom financií Petrom Kažimírom (Smer-SD), ktorý sa vrátil z rokovaní v Bruseli, aby nás informoval o aktuálnej situácii. Na druhej strane budem odmietať, aby sa z takýchto tém robila politická debata, to znamená, aby ju niektoré politické strany v parlamente využívali na sebaprezentáciu," uviedol dnes počas pracovnej cesty v Prahe Pellegrini.
     

Zároveň pripomenul, že už v minulosti postoj niektorých politikov voči Grécku vzbudzoval vážne problémy v bývalej vládnej koalícii. "Ak uznám za vhodné, že je to téma, o ktorej treba diskutovať v parlamente, tak samozrejme výzve vyhoviem. Na druhej strane, ak sa naše názory nejakým spôsobom nelíšia a sú konzistentné a vláda zastáva názor, ktorý je názorom Slovenska ako takého, tak si nemyslím, že je dôvod, aby sme o tejto otázke v pléne rokovali," doplnil Pellegrini.
     

Podľa neho by sa tejto problematike mohli skôr venovať poslanci vo Výbore NR SR pre financie a rozpočet alebo Výbore NR SR pre hospodárske záležitosti. "Tu je priestor spolu s ministrom diskutovať bez emócií, korektne a odborne," myslí si predseda parlamentu.
     

Mimoriadne rokovanie parlamentu o prípadnom predĺžení splatnosti záchranného balíka pre Grécko navrhla dnes strana Sieť. "Grécka vláda predložila zvyšku eurozóny návrh, ktorý je významnou zmenou v porovnaní so schváleným balíkom. Slovenský postoj k takejto zmene sa musí opierať o širšiu dohodu, než je len dohoda predsedu vlády Roberta Fica s ministrom financií Petrom Kažimírom," vysvetlil predseda strany Sieť a nezaradený poslanec NR SR Radoslav Procházka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona