Pellegrini odcestoval na zasadnutie NRSR a poľského Sejmu, preberú utečencov i spoluprácu v EÚ

NETKY.SK • 4 September 2015, 14:39 • 2 min
Pellegrini odcestoval na zasadnutie NRSR a poľského Sejmu, preberú utečencov i spoluprácu v EÚ

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) odcestoval s delegáciou do Poľska na zasadnutie predsedníctiev NR SR a poľského Sejmu. Hovoriť budú nielen o spolupráci, ale aj o utečencoch.

slovakia

left justify in out

Partneri prediskutujú slovensko-poľskú parlamentnú spoluprácu aj bezpečnostnú situáciu, ktorá súvisí s rusko-ukrajinským konfliktom. Pohovoria si o výzvach pre naše krajiny a celý región, ako aj o úlohe národných parlamentov a Európskeho parlamentu.

 

Nevynechajú ani slovensko-poľskú spoluprácu v Európskej únii. Dotknú sa aktuálnej situácie, migrácie a azylovej politiky. Partneri budú hovoriť aj o spoločnom postupe v súvislosti so Západným Balkánom. Šéfa slovenského parlamentu sprevádzajú na pracovnej návšteve Poľska jeho podpredsedovia Jana Laššáková, Miroslav Číž (obaja Smer-SD), Ján Figeľ (KDH), Erika Jurinová (OĽaNO) a poslanec NR SR Andrej Kolesík (Smer-SD).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona