Pellegrini nevníma nevyrovnaný rozpočet dramaticky

NETKY.SK • 15 December 2019, 13:18 • 2 min
Pellegrini nevníma nevyrovnaný rozpočet dramaticky

BRATISLAVA - Premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) sa v utorok (17. 12.) stretne s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou. Chce sa s ňou porozprávať o tom, ako budú postupovať pri podanej demisií ministerky zdravotníctva Andrey Kalavskej (nominantka Smer-SD). Predseda vlády SR to povedal v nedeľňajšej diskusnej relácii V politike na TA3. Meno nástupcu Kalavskej ešte povedať nevie.

slovakia

left justify in out

Z podávania demisie ministrov sa nesmie stať precedens

Tvrdí, že z podávania demisie ministrov sa nesmie stať precedens. "Potom si každý z demisie bude robiť trhací kalendár, vyhrážať sa ňou a podávať ju do Prezidentského paláca každú chvíľu," podotkol premiér.

 

Pellegrini poznamenal, že ak ide niekto do politiky, mal by automaticky počítať s tým, že bude predmetom útokov, neprávostí a krivých osočovaní. "Ak by som zakaždým, keď mám pocit, že niekto neprávom hodnotí moju prácu, podával demisiu, tak by som ju podával každú chvíľu," povedal.

 

Nevyrovnaný rozpočet nevníma dramaticky či tragicky. Polpercentný deficit podľa neho nepredstavuje žiadne riziko pre Slovákov. Do deficitu sa dostáva štát vďaka splátkam dlhov, ktoré musí splácať. "Slovensko už dnes míňa menej, ako má na strane príjmov. Primárny deficit je nižší, čiže v podstate my sme v pluse," hovorí premiér.

 

img

 

Zvyšovanie daní chcú zvaliť na vládu

Pokračoval tiež, tým, že primátori miest sa dohodli na zvyšovaní daní z nehnuteľností a povedali si, že to zvalia na vládu. Pellegrini povedal, že mestá už nabádali dávnejšie k tomu, aby postupne zvyšovali dane z nehnuteľností, ale nerobili tri roky nič. "Zvýšia ich ešte viac ako v skutočnosti potrebujú, aby mali do volieb zase svätý pokoj. Chcú sa vyhovoriť na vládu a použiť nás ako taký vankúš."

 

Poznamenal tiež, že zvyšovanie robia primátori, ktorí si "sami sebe odklepli plat, ktorý majú vyšší ako predseda vlády". "Vyššie platy ako má celá vláda dokopy a potom sa budú tváriť, ako veľmi veľa peňazí im chýba," uviedol.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona