Pellegrini nahlas vyslovil nesúhlas s riadením Slovenska, kritizuje nepredvídateľnosť opatrení

NETKY.SK • 16 September 2020, 14:45 • 2 min
Pellegrini nahlas vyslovil nesúhlas s riadením Slovenska, kritizuje nepredvídateľnosť opatrení

BRATISLAVA - Predseda strany Hlas a expremiér Peter Pellegrini sa obul do premiéra Igora Matoviča (OĽANO). Súčasného predsedu vlády kritizuje za chaotické riadenie štátu.

slovakia

left justify in out

Pellegrini tvrdí, že prijaté protiepidemiologické opatrenia majú byť jasné a zrozumiteľné. Zároveň zdôraznil, že druhá vlna pandémie si vyžaduje, aby štát riadil skutočný líder, a nie administrátor sociálnych sietí.

 

 

Matovič vnáša do riadenia štátu chaos

Pellegrini ďalej Matovičovi odkázal, že ak nezvláda dôstojne riadiť štát, mal by funkciu odovzdať niekomu inému. Osobe, ktorá bude schopná vyviesť Slovensko z nastupujúcej krízy.

 

img

 

"Predseda vlády do riadenia štátu opakovane a neustále vnáša chaos. Čo platilo včera, dnes už neplatí a nikto ani netuší, s čím príde poobede a čo bude platiť od budúceho rána," uviedol Pellegrini.

 

Mohlo by vás zaujímať: Pellegrini ohlásil oficiálny vznik politickej strany Hlas, v regiónoch vyzbierali rekordný počet podpisov

 

Narastá nedôvera ľudí 

Medzi občanmi podľa neho narastá nedôvera voči vláde a prijatým opatreniam, čo označil za nebezpečný precedens.

 

Predseda strany Hlas tiež poukázal na prieskum, ako ľudia vnímajú potrebu nosenia rúšok. Zároveň sa pýta, ako majú uveriť potrebe ich nosenia na svadbách či pohreboch, keď vidia premiérove fotky zo svadby bez rúšok.

 

 

Dodal, že ak premiér nezvláda dôstojne riadiť Slovensko, mal by sa poďakovať občanom za dôveru. "Nech odovzdá tento kľúčový post v štáte niekomu, kto bude opäť v ľuďoch vzbudzovať dôveru a bude schopný prijímať jasné zrozumiteľné opatrenia na vyvedenie Slovenska z nastupujúcej krízy," povedal.

 

Súvisiaci článok: Matovič si dupol, kapacity hromadných podujatí sa meniť nebudú

 

Riadime sa odborníkmi či nie?

Tiež upozornil na skutočnosť, že pred niekoľkými mesiacmi sa Matovič zbavil zodpovednosti za boj s koronakrízou a všetko "hodil" na ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO).

 

img

 

Pellegrini podotkol, že Matovič od začiatku pandémie apeloval na striktné dodržiavanie rozhodnutí odborníkov, epidemiológov a infektológov.

 

Viac k téme: Padlo definitívne rozhodnutie: Česko sme zaradili na zoznam "červených" krajín

 

Keďže sa premiér v súčasnosti ocitol pod tlakom verejnosti, mení rozhodnutia šéfa rezortu zdravotníctva a pandemickej komisie. Pellegrini si teda nie je istý, ktorý postoj u premiéra platí.

 

Viac riadenia, menej ankiet

"Ak sme naozaj na pokraji alebo už v druhej vlne pandémie, tak si to opäť vyžaduje, aby Slovensko riadil líder, a nie administrátor sociálnych sietí," povedal Pellegrini na margo premiérových statusov na sociálnych sieťach.

 

Prečítajte si viac: Pozrite si, aké opatrenia platia v Bratislave a jej okolí

 

Brífing uzavrel tým, že Matovič by sa mal v prvom rade sústrediť na prijímanie rozumných rozhodnutí, namiesto organizovania rôznych ankiet či reakciám na Facebooku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona