Pellegrini má prísľub, že platy učiteľov pôjdu v budúcom roku hore

NETKY.SK • 15 Október 2014, 17:24 • 2 min
Pellegrini má prísľub, že platy učiteľov pôjdu v budúcom roku hore

BRATISLAVA - Platy učiteľov by v budúcom roku mali ísť hore. Definitívne sa o tom rozhodne pri schvaľovaní rozpočtu v parlamente.

slovakia

left justify in out

"Rozpočet bol na zasadnutí vlády schválený s oficiálnym prísľubom jeho zmeny v Národnej rade v prospech navýšenia platov minimálne pedagogických zamestnancov, ak nehovorím o výsledkoch kolektívneho vyjednávania ako celku, ale primárne pre učiteľov," uviedol dnes po rokovaní kabinetu minister školstva Peter Pellegrini. Podľa jeho slov by bol rád, keby sa zvýšenie platov pohybovalo na úrovni piatich percent, ako tomu bolo posledné dva roky. V závislosti od toho, koho sa zvyšovanie platov dotkne, by malo ísť na mzdy o 60 až 80 miliónov eur viac.
     

Minister taktiež informoval, že všetko, čo sa podarí rezortu školstva ušetriť robením poriadkov pri podriadených organizáciách, zostane na priority rezortu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies