Pellegrini je znepokojený informáciami, ktoré prichádzajú z Kyjeva

NETKY.SK • 26 November 2018, 20:23 • 2 min
Pellegrini je znepokojený informáciami, ktoré prichádzajú z Kyjeva

BRATISLAVA - Slovenský premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) je znepokojený informáciami, ktoré v priebehu pondelka prichádzajú z Kyjeva.

slovakia

left justify in out

Politické vyjadrenia ako stanné právo, plná bojová pohotovosť či vyhlásenie vojnového stavu podľa neho znepokojujú nielen medzinárodnú verejnosť, ale aj Slovákov ako priamych susedov Ukrajiny. Uviedol to na svojom profile na sociálnej sieti.

 

Ako ďalej doplnil, nie sú to dobré správy. "Úprimne si želám, a myslím, že hovorím v mene každého občana Slovenskej republiky, aby došlo k upokojeniu vyhrotenej situácie," povedal Pellegrini s tým, že nikto si neželá ozbrojený konflikt.

 

"Na diplomatickej úrovni je potrebné urobiť všetko pre zachovanie pokoja v Európe," dodal premiér.

 

Vyhlásenie stanného práva na Ukrajine je reakciou na incident, ktorý sa v nedeľu odohral v Kerčskom prielive. Rusko vyhlasuje, že tri ukrajinské lode narušili námornú hranicu Ruska, keď sa pokúšali vplávať do Azovského mora.

 

Podľa Ruska sa ukrajinské lode v tejto uzavretej zóne pohybovali niekoľko hodín, pričom vykonávali "nebezpečné manévre" a "nereagovali na výzvy posádok ruských lodí".

 

Vzhľadom na to ruská strana, ktorá tento incident považuje za porušenie medzinárodného práva, použila strelné zbrane. Pri incidente bolo podľa ukrajinských zdrojov zranených najmenej šesť ukrajinských vojakov, pričom stav dvoch z nich je údajne vážny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona