Pellegrini: Inovácie sú pre budúcnosť Slovenska nevyhnutné a kľúčové

NETKY.SK • 10 Máj 2017, 14:19 • 2 min
Pellegrini: Inovácie sú pre budúcnosť Slovenska nevyhnutné a kľúčové

BRATISLAVA - Medzinárodný summit zameraný na inovácie a technologické zmeny v ekonomike sa začal dnes v Bratislave. Druhý ročník podujatia pod názvom TechSummit & Gadget Expo prezentuje, ako sa inovácie v rôznych oblastiach ekonomiky stávajú významným faktorom pre hospodársky rast krajiny.

slovakia

left justify in out

Organizátori očakávajú počas dvojdňového podujatia vystúpenie takmer 120 rečníkov z 10 krajín sveta. Účastníci summitu majú možnosť spoznať špičkových slovenských inovátorov a inšpiratívne svetové trendy. Dôležitým momentom podujatia je tiež spájanie zástupcov súkromnej sféry a predstaviteľov verejnej správy s lokálnymi i zahraničnými lídrami a expertmi aj s využitím B2B matching.

 

"Témy tejto konferencie, smart city, big date, industry 4.0, internet vecí, cyber security, sharing economy, online pltaformy, to všetko sú súčasné fenomény, ktorým čelíme a ak niekto hovorí, že žijeme ďalšiu revolúciu - revolúciu digitálnu, tak má pravdu. Inovácie sú pre budúcnosť Slovenska nevyhnutné a kľúčové. Aj Slovensko musí na sebe ešte veľmi veľa pracovať, aby týmto trendom bolo schopné čeliť.

 

Pretože ak sa chceme čo najlepšie stotožniť s dôsledkami transformácie spoločnosti a prispôsobovať sa dobe, tak inovácie a moderné technológie nemôžu byť prioritou len biznisu, firiem, spoločnosti občanov, ale inovácia, prispôsobovanie novým trendom musí byť celoštátnou prioritou a prioritou Slovenskej republiky," povedal v príhovore podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD).

 

Ako ďalej uviedol, digitálna ekonomika sa v súčasnosti považuje za nový hospodársky sektor a dáta ako nový zdroj hospodárskeho rastu.

 

Je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým pochopiť, čo znamená "inovácia" a inovačná politika a čo prináša pre život ľudí, pre spoločnosť, pre krajinu. Inovačná politika štátu by mala smerovať na tie oblasti, v ktorých Slovensko dosahuje excelentné výsledky, na „top sektory“, v ktorých chce a má na to, aby bolo svetovo konkurencieschopné.

 

Ako ďalej zdôraznil, musia sa jasne definovať silné a slabé stránky Slovenska a podľa toho sústrediť budúce priority na jednotlivé oblasti, v ktorých Slovensko vyniká, a tam smerovať väčšie zdroje, ako idú do oblastí, ktoré sú pod priemerom EÚ.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies