Pellegrini hovoril s írskym ministrom o jednotnom digitálnom trhu a ochrane dát

NETKY.SK • 20 Február 2017, 18:53 • 2 min
Pellegrini hovoril s írskym ministrom o jednotnom digitálnom trhu a ochrane dát

BRATISLAVA - Podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini sa dnes podvečer stretol s írskym ministrom pre európske záležitosti, jednotný digitálny trh a ochranu dát Dara Murphym.

slovakia

left justify in out

Minister Murphy na úvod vysoko ocenil predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ. Označil ho za vysoko profesionálne a prinášajúce konkrétne výsledky.

 

V oblasti agendy jednotného digitálneho trhu a rozvoja moderných technológií sa obaja zhodli, že Slovensko a Írsko ako malé krajiny s otvorenou ekonomikou zastávajú v kľúčových oblastiach rovnaké názory a postoje.

 

Počas diskusie sa dotkli aj otázky brexitu, kde Murphy deklaroval, že Írsko aj napriek svojmu špeciálnemu postaveniu voči Veľkej Británii, či už z titulu svojej polohy, alebo histórie, nebude vyvíjať nijaké bilaterálne aktivity, ale o podmienkach brexitu bude vyjednávať ako riadna súčasť európskej dvadsaťsedmičky.

 

Informáciu TASR poskytla riaditeľka komunikačného odboru Úradu podpredsedu vlády SR pre investície a informatizáciu Janka Burdová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona