Pellegrini hovorí v Bruseli o digitálnej agende a politike súdržnosti

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 14:06 • 2 min
Pellegrini hovorí v Bruseli o digitálnej agende a politike súdržnosti

BRATISLAVA – Priority slovenského predsedníctva v oblasti politiky súdržnosti dnes na pôde Európskej komisie (EK) v Bruseli predstavuje podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Pellegriniho pracovná cesta sa začala stretnutím s viceprezidentkou EK a komisárkou pre rozpočet a ľudské zdroje Kristalinou Georgievou. V diskusii dominovala téma podpory reformovanej politiky súdržnosti vedúcej k ďalšiemu zlepšovaniu súčasného, ako aj budúceho viacročného finančného rámca.

 

„Reformou politiky súdržnosti boli v programovom období 2014 až 2020 prijaté také nové opatrenia na zlepšenie jej výkonnosti, ktoré môžu byť príkladom aj pre ďalšie politiky Európskej únie,“ povedal v diskusii vicepremiér. Dodal tiež, že dôležitou oblasťou bude aj ďalšie zjednodušovanie celého procesu implementácie eurofondov.

 

Po stretnutí čaká Pellegriniho séria rokovaní s predsedníčkou Výboru Európskeho parlamentu pre regionálny rozvoj (REGI) Iskrou Mihaylovou, koordinátormi REGI, ako aj koordinátormi Výboru Európskeho parlamentu pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa (IMCO).

 

Digitálna agenda a politika súdržnosti budú nosnými témami aj počas druhého dňa, kedy sa uskutoční brífing Pellegriniho so zástupcami Generálneho sekretariátu Rady, a to v znamení prípravy na júlové vypočúvanie, tzv. „hearing“ v Európskom parlamente.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies