Pellegrini: EÚ sa musí zmeniť, musí počúvať kritiku a stať sa pružnejšou

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 16:30 • 2 min
Pellegrini: EÚ sa musí zmeniť, musí počúvať kritiku a stať sa pružnejšou

BRATISLAVA – Európska únia (EÚ) sa musí zmeniť, musí lepšie počúvať kritické hlasy, stať sa pružnejšou, menej byrokratickou a priblížiť sa viac svojim občanom.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes v Bratislave na 7. Európskom summite regiónov a miest pod názvom "Investovať a spájať" podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD) na margo júnových výsledkov referenda vo Veľkej Británii a začiatku predsedníctva SR v Rade EÚ.

 

"Uvedomujeme si, že obyvatelia EÚ žijú a pracujú práve v mestách a obciach, tam sa tvoria materiálne aj duchovné hodnoty, tam sa v reálnom živote boria s problémami nezamestnanosti či sociálnej inklúzie. Ich sa týka 70 % všetkej legislatívy, ktorá sa prijíma v EÚ," zdôraznil Pellegrini.

 

"Na Slovensku sme zástupcov miestnych a regionálnych samospráv vždy považovali za významných partnerov vlády. Spoločne sme zareagovali aj na aktuálne európske výzvy a vydali sa na cestu podstatných zmien regionálnej politiky," povedal.

 

Informoval zároveň, že vláda SR pripravila a po prijatí v Národnej rade SR aj implementuje zákon o podpore zaostávajúcich regiónov, a to nie iba deklaratívne, ale praktickými krokmi v podobe tzv. akčných plánov pre rozvoj 12 okresov, v ktorých sa štrukturálne zmeny a dopady globálnej krízy prejavili vysokou nezamestnanosťou.

 

"V krátkom čase tiež prerokujeme novopripravenú politiku mestského rozvoja, ako aj novú stratégiu regionálneho rozvoja SR," oznámil. Takéto aktivity podľa neho ukazujú, aká dôležitá je integrácia nástrojov regionálneho rozvoja na európskej, národnej, regionálnej aj lokálnej úrovni. "Rovnako významný je aj prenos skúseností v rámci celej EÚ. Budeme preto pozorne vnímať názory a odporúčania Výboru regiónov ako poradného orgánu EÚ," dodal Pellegrini.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies