Pellegrini diskutoval s francúzskym veľvyslancom o ekonomickej spolupráci

NETKY.SK • 26 Január 2017, 12:39 • 2 min
Pellegrini diskutoval s francúzskym veľvyslancom o ekonomickej spolupráci

Bratislava 26. januára (TASR) – Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu Peter Pellegrini (Smer-SD) dnes prijal mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Francúzskej republiky na Slovensku Christopha Leonziho. Informoval o tom Pellegriniho úrad.

slovakia

left justify in out

Vicepremiér s veľvyslancom prediskutoval koncepty bilaterálnej spolupráce v roku 2017 v oblasti jadrovej energie, výskumu a inovácií, inteligentných miest (smart cities), ako aj potenciál vzájomných obchodných a investičných vzťahov.

 

„Som veľmi rád, že ekonomická spolupráca medzi Slovenskom a Francúzskom je dlhodobo na vysokej úrovni, čo potvrdzujú investície takmer 400 francúzskych podnikateľských subjektov v hodnote približne 1 miliardy eur. Dnes je aj vďaka našej spolupráci vo francúzskych firmách zamestnaných až 29.000 ľudí,“ vyčíslil Pellegrini.

 

Podpredseda vlády je presvedčený, že rast záujmu francúzskych podnikateľov o spoluprácu s inovatívnymi slovenskými spoločnosťami a startupmi, o ktorom s veľvyslancom diskutovali, je výborným základom pre ďalší rozvoj intenzívnej a produktívnej spolupráce.

 

„V roku 2017 sa zameriame aj na výmenu skúseností a spoluprácu v oblasti investičných fondov, osobitne v súvislosti s využívaním štrukturálnych zdrojov Európskej únie, ako aj v oblasti eGovernmentu,“ dodal Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies