Pellegrini: Diskusie v parlamente boli pokojnejšie a menej nervózne

NETKY.SK • 8 Január 2016, 10:44 • 2 min
Pellegrini: Diskusie v parlamente boli pokojnejšie a menej nervózne

BRATISLAVA - Úroveň politickej kultúry v parlamente sa podľa predsedu Národnej rady SR Petra Pellegriniho za posledný rok oproti predchádzajúcim v mnohých oblastiach zlepšila. Na druhej strane Pellegrini pripúšťa, že správanie sa niektorých jednotlivcov prekračuje medze slušnosti a v parlamente by sa objavovať nemalo.

slovakia

left justify in out

„Myslím si, že minulý rok, aj napriek tomu, že niektoré diskusie boli tvrdšie, ale z pohľadu riadenia a chodu parlamentu by som to vyhodnotil tak, že to bolo o niečo pokojnejšie a menej nervózne, ako sme toho boli svedkami roky predtým,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA Pellegrini.

 

Predseda parlamentu na margo svojho ročného pôsobenia vo funkcii priblížil, že atmosféra a rokovania schôdzí národnej rady majú štandardný priebeh. „Samozrejme, za správanie iných poslancov zodpovedať neviem. Mojou snahou bolo, aby sme parlament znovu otvorili verejnosti, viac sa priblížili ľuďom, ktorí národnú radu navštevujú. Navrátili sme na parlamentnú pôdu aj výstavy a prezentáciu rôznych spoločenských problémov tak, aby zarezonovali aj na pôde národnej rady,“ vysvetlil.

 

Pellegrini vyzdvihol, že kancelária zlepšila online vysielanie zo zasadnutia schôdzí, okrem celých zasadnutí si teraz občania môžu nájsť aj vystúpenia konkrétnych poslancov. Zároveň môžu online záznamy sledovať aj na mobiloch a tabletoch.

 

„Do budúcna by sme radi plánovali online vysielania aj zo zasadnutí z vybraných parlamentných výborov. Ľudí často zaujíma nielen dianie v pléne národnej rady, ale pri zaujímavých veciach aj rokovanie vo výboroch NR SR,“ uzavrel Pellegrini.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies