Pellegrini chce zverejňovať, ako sa uplatnia absolventi VŠ

NETKY.SK • 10 Júl 2014, 12:18 • 2 min
Pellegrini chce zverejňovať, ako sa uplatnia absolventi VŠ

BRATISLAVA - Minister školstva Peter Pellegrini (Smer-SD) chce zverejňovať informácie o tom, ako sa uplatnia absolventi vysokých škôl na trhu práce.

slovakia

left justify in out

"Aby som tak umožnil rodičom a žiakom vybrať si školu podľa toho, aká úspešnosť na trhu práce ich potom čaká. To bude prvý krok, ktorý chcem urobiť," povedal Pellegrini po stredajšom zasadnutí vlády SR o svojich plánoch v rezorte školstva. Platy absolventov vysokých škôl začal zverejňovať exminister školstva za vlády Ivety Radičovej Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) na portáli. Po jeho odchode za ministra Dušana Čaploviča informácie prestali aktualizovať.

 

Exminister Jurzyca hneď po nástupe nového ministra uviedol, že od Pellegriniho očakáva návrat k zabezpečeniu informácií pre študentov, rodičov aj učiteľov. Napríklad, že sa vráti k zverejňovaniu nástupných platov absolventov vysokých škôl. Rektor Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Robert Redhammer víta zámer nového ministra školstva zverejňovať informácie o úspešnosti vysokých škôl, aby študenti či rodičia vedeli, ako na tom školy sú. "Tých zverejnených informácií o školách môže byť veľa. Treba určiť nezávislý spôsob, ako univerzity a vysoké školy hodnotiť. Aj z pohľadu rodiča by som bol rád, keby som vedel, ktorá škola má akú úspešnosť. Je to prirodzená súčasť súťaže," povedal. Konkrétne informácie o absolventoch, ktoré by rezort školstva začal zverejňovať, zatiaľ známe nie sú. "O detailoch vás budeme informovať po rokovaniach, ktoré sa týkajú tejto snahy," odpísal hovorca rezortu školstva Michal Kaliňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies