Pellegrini chce mať v poradnom tíme aj zahraničných odborníkov

NETKY.SK • 28 August 2014, 10:16 • 2 min
Pellegrini chce mať v poradnom tíme aj zahraničných odborníkov

BRATISLAVA – Minister školstva Peter Pellegrini chce mať vo svojom poradnom tíme aj odborníkov zo zahraničia. Šéf rezortu školstva to uviedol v rozhovore pre TASR. Zahraničných odborníkov chce predstaviť aj verejnosti.

slovakia

left justify in out

"Mám to zatiaľ rozdiskutované a chcel by som mať zástupcu vo svojom poradnom tíme z Fínska, Veľkej Británie a Poľska, ktoré sa naozaj výrazne posunulo v oblasti školstva," povedal Pellegrini. Ako dodal, chce mať okolo seba ľudí, ktorí môžu priniesť skúsenosti zo zahraničia.
      

Jeho predchodca Dušan Čaplovič viackrát hľadal inšpiráciu vo fínskom školskom systéme. Pellegrini tvrdí, že nechce kopírovať nikoho. "My nebudeme nikoho kopírovať, sme samostatná krajina, ktorá má svoje špecifiká, ale aby sme si povyberali, to, čo niekde funguje, možno sa inšpirovali," dodal šéf rezortu školstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona