Pellegrini by chcel, aby sa menej žilo v nostalgii a venovalo sa budúcnosti

NETKY.SK • 28 Október 2018, 08:11 • 2 min
Pellegrini by chcel, aby sa menej žilo v nostalgii a venovalo sa budúcnosti

PRAHA - Predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD) chce, aby ľudia žili menej v nostalgii.

slovakia

left justify in out

Počas osláv 100. výročia vzniku Československa v sobotu v Prahe poznamenal, "že si pamätáme svoju históriu, ale mali by sme sa venovať budúcnosti". Tá je podľa jeho slov "pre nás veľmi pozitívna".

 

"O tom, ako to bolo, prečo to bolo, to nech sa už rieši na odborných historických konferenciách, nech sa tým už nezaťažujú naši občania," poznamenal slovenský premiér. Pripomenul, že pre neho i českého premiéra Andreja Babiša je to symbolické obdobie, pretože obidvaja mali možnosť časť života prežiť v spoločnom štáte a teraz sú obaja na čele dvoch samostatných štátov.

 

"Storočnicu vnímam ako moment, keď konečne po tisícročnej útrape a útlaku slovenského národa mal konečne šancu slovenský národ mať svoj vlastný štát. Nejakých 75 rokov s medzerami sme boli spolu s českými bratmi a teraz žijeme jeden úspešný 25-ročný príbeh samostatnej Slovenskej republiky," povedal Pellegrini. Ako doplnil, pevne verí, "že SR má pred sebou ešte skvelú budúcnosť".

 

Pellegrini v príhovore v zrekonštruovanom Národnom múzeu v Prahe, ktoré bude verejnosti prístupné od nedele (28.10.), poznamenal, že je potrebné si vážiť spoločné česko-slovenské vzťahy.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona