Pellegrini bude o voľbe šéfa NKÚ rokovať budúci týždeň s Figeľom

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 13:51 • 2 min
Pellegrini bude o voľbe šéfa NKÚ rokovať budúci týždeň s Figeľom

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Smer-SD) a šéf KDH Ján Figeľ budú nasledujúci týždeň rokovať o novej voľbe šéfa Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).

slovakia

left justify in out

Pellegrini ju ešte nevypísal, hoci tvrdil, že to chce reálne riešiť na februárovej či marcovej schôdzi. V programe marcovej schôdze chýba.

 

"Začína sa maratón rokovaní," povedal v dnešnej diskusnej relácii RTVS O päť minút 12 Pellegrini. Začne s Figeľom, následne s ostatnými parlamentnými stranami. Tvrdí, že keby išlo len o vypisovanie voľby, tak by to pokojne mohol urobiť už zajtra. "Ale ja chcem, aby sme predsedu NKÚ zvolili," uviedol. Z postu šéfa NR SR chce podľa vlastných slov odísť tak, že NKÚ bude mať nového šéfa.

 

NKÚ pod vedením presluhujúceho Jána Jasovského (nominant už neexistujúcej ĽS-HZDS, pozn. TASR) však Pellegrini v diskusii neskritizoval. Podľa neho úrad funguje. "Kvalitatívne sa posúva ďalej," skonštatoval s tým, že v úrade pracuje množstvo ľudí, odborníkov, ktorí nemajú nič s politikou.

 

Podpredsedníčka parlamentu Erika Jurinová (OĽaNO) si myslí, že Pellegrini by už mal vypísať novú voľbu šéfa NKÚ a výzvu na predkladanie kandidátov. Podľa nej sa opozícia vie dohodnúť na nominantovi. Pellegrinimu pripomína, že jeho úlohou je podľa Ústavy SR voľbu vypísať. "Už sú to tri roky, čo pán Jasovský presluhuje. Je to pridlhá doba, už tri roky meškáme," zdôraznila.

 

Jasovskému sa skončilo funkčné obdobie vo februári 2012. Parlament sa pokúšal zvoliť nového šéfa NKÚ už niekoľkokrát. Všetky doterajšie hlasovania sa skončili neúspechom opozičných kandidátov alebo stiahnutím kandidatúry.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona