Pellegrini bude hľadať úspory v rezorte aj peniaze pre učiteľov

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 15:47 • 2 min
Pellegrini bude hľadať úspory v rezorte aj peniaze pre učiteľov

BRATISLAVA - Nový minister školstva Peter Pellegrini (Smer-SD) chce vo svojom rezorte dosiahnuť, aby bol modernou, flexibilnou organizáciou, ktorá vie reagovať na potreby 21. storočia, ktorá zefektívni svoju činnosť a bude poskytovať kvalitný servis pre pedagógov a školy.

slovakia

left justify in out

Povedal to tesne po vymenovaní do funkcie prezidentom Andrejom Kiskom.
     

"Budem sa snažiť nájsť úspory aj na strane fungovania rezortu, aj rokovať pri príprave rozpočtu o takom, ktorý by umožnil aj v nasledujúcom roku zvýšiť platy učiteľom," povedal Pellegrini. Učiteľov chce tiež odbremeniť od byrokracie a ako nováčik v rezorte školstva tvrdí, že to môže byť pre neho výhodou, pretože nie je zaťažený vzťahmi a ideológiami. 
     

"Ten, kto nebude stíhať, tak bude musieť rezort školstva opustiť," odpovedal Pellegrini na otázku o prípadných personálnych zmenách na ministerstve. Dodal, že sa bude do rezortu snažiť zaviesť taký spôsob riadenia, aký zaviedol na ministerstve financií. Prípadné zmeny na miestach štátnych tajomníkov navrhne na prvom zasadnutí vlády po letnej pauze.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies