Pelého nepustilo na otvorenie zdravie

NETKY.SK • 6 August 2016, 08:29 • 2 min
Pelého nepustilo na otvorenie zdravie

RIO DE JANEIRO - Legendárny brazílsky futbalista Pelé patril medzi hlavných favoritov na zapálenie ohňa na otváracom ceremoniáli Hier XXXI. olympiády v Riu de Janeiro, ale napokon sa na slávnostnom otvorení ani nezúčastnil.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatpäťročný Edison Arantes do Nascimento prezývaný Pelé uviedol, že jeho účasti na otvorení hier bráni zlý zdravotný stav. "Nie som fyzicky schopný zúčastniť sa na otvorení olympijských hier. Iba Boh je dôležitejší ako moje zdravie," vyhlásil "kráľ futbalu".


Pelé mal v poslednom čase problémy s bedrovým kĺbom, ktorý mu už operovali. Často chodí s barličkou. Jeho neprítomnosť sklamala mnoho fanúšikov i usporiadateľov, keďže je symbolom Brazílie a najznámejším športovcom z tejto krajiny. "Počas života som mal množstvo zlomenín, absolvoval veľa operácií, strávil kopec dní v nemocniciach a zažil veľa víťazstiev a prehier. Vždy som rešpektoval tých, ktorí ma obdivovali. Ako Brazílčan prosím Boha, aby požehnal všetkých účastníkov tohto podujatia," vyhlásil Pelé.


Po Pelém boli favoritmi na miesto posledného bežca štafety s olympijským ohňom bývalý tenista Gustavo Kuerten a volejbalový tréner José Roberto Guimaraes. Kuerten doniesol pochodeň na Maracanu, kde ju odovzdal basketbalistke Hortencii Marcariovej a tá ju vložila do rúk maratónca Vanderleia de Limu. Maratónec sa preslávil na olympijských hrách 2004 v Aténach, kde dlho viedol a po tom, čo mu skočil do cesty šialený fanúšik, napokon skončil na treťom mieste.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies