Pelé sa zastal Španiela Diega Costu

NETKY.SK • 5 November 2013, 10:43 • 2 min
Pelé sa zastal Španiela Diega Costu

SAO PAULO - Útočník futbalového Atlética Madrid Diego Costa našiel obhajcu svojho rozhodnutia reprezentovať Španielsko namiesto rodnej Brazílie - Pelého. Jeden z najlepších hráčov histórie tvrdí, že topkanonier najvyššej španielskej súťaže mal právo na výber, najmä ak mal pocit, že vo vlasti nevedia oceniť jeho kvality.

slovakia

left justify in out

Costa minulý týždeň poslal list Brazílskej futbalovej konfederácii (CBF) a Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA), v ktorom vyjadril úmysel hrať za svoju adoptívnu krajinu. Dostal sa tým do nemilosti trénera brazílskeho národného tímu Luisa Felipeho Scolariho, ktorý o ňom povedal, že sa "obrátil chrbtom k snom miliónov rodákov". 

Dvadsaťpäťročný rodený Brazílčan Diego Costa v lete získal španielske občianstvo, ešte v marci debutoval v brazílskom A-tíme v medzištátnom prípravnom zápase proti Taliansku v Ženeve. Nešlo však o oficiálny zápas, preto stále môže reprezentovať Španielsko. 

Útočník Atlética Madrid v doterajšom priebehu Primera División strelil 13 gólov rovnako ako Cristiano Ronaldo z konkurenčného Realu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies