Pelé sa cíti dobre, ale zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

NETKY.SK • 1 December 2014, 19:29 • 2 min
Pelé sa cíti dobre, ale zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

SAO PAULO - Brazílska futbalová legenda Pelé pokračuje v úspešnej liečbe infekcie močových ciest v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paolo. Stále však leží na jednotke intenzívnej starostlivosti, kam ho previezli koncom minulého týždňa. Informáciu priniesla agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatštyriročný trojnásobný majster sveta je v dobrom stave, od štvrtka do nedele sa podrobil špeciálnej liečbe obličiek, ďalej ho budú liečiť antibiotikami. Pelé sa podrobil operácii, pri ktorej mu odstránili obličkové kamene a po zákroku ho pustili 15. novembra z nemocnice domov. Po pár dňoch sa pre infekciu močových ciest musel vrátiť.
     

Brazílske médiá priniesli informáciu, že Pelé má len jednu obličku, pretože v roku 1977 mu druhú počas jeho pôsobenie v New Yorku Cosmos vyoperovali. Túto informáciu však nepotvrdili ani lekári, ani jeho rodina. Pelé mal v posledných desiatich rokoch viaceré zdravotné problémy, absolvoval operáciu očnej sietnice, ako aj výmenu bedrového kĺbu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona