Pelé: Protesty a meškanie stavieb ohrozujú šampionát

NETKY.SK • 20 Máj 2014, 13:22 • 2 min
Pelé: Protesty a meškanie stavieb ohrozujú šampionát

MEXIKO - Protesty v Brazílii a meškanie budovania štadiónov ohrozujú nadchádzajúcej majstrovstvá sveta, ktoré v krajine samby a kávy odštartujú o necelý mesiac, i príchod turistov do krajiny, vyhlásil legendárny futbalista Pelé.

slovakia

left justify in out

Už vlani počas Pohára konfederácií vyšli do brazílskych ulíc stotisíce demonštrantov, ktorí nesúhlasia s vysokými nákladmi na organizáciu MS, celkovou ekonomickou situáciou krajiny, daňami, korupciou, infláciou a zlými verejnými službami. Vlna protestov pokračuje aj v týchto dňoch a minulý týždeň musela polícia použiť proti demonštrantom aj slzný plyn a vodné delá.
     

"Môžu ohroziť šampionát. Áno, pretože viem, že až 25 percent ľudí zo zahraničia už zrušilo svoje cesty do krajiny," uviedol na tlačovke v Mexiku trojnásobný majster sveta a špeciálny poradca organizačného výboru Pelé.
     

Organizátori sa obávajú, že protesty budú pokračovať aj počas turnaja, ktorý sa uskutoční od 12. júna do 13. júla. "To je problém, na ktorý som upozornil už pred šiestimi rokmi. Mesiac pred štartom MS nie sú ešte dokončené štadióny a organizátori majú veľa problémov," Pelého citovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies