Pelé podstúpil operáciu chrbta, z nemocnice ho pustia budúci týždeň

NETKY.SK • 19 Júl 2015, 10:05 • 2 min
Pelé podstúpil operáciu chrbta, z nemocnice ho pustia budúci týždeň

SAO PAULO - Legendárny brazílsky futbalista Pelé má za sebou úspešnú operáciu chrbta, ktorej sa podrobil v sobotu v nemocnici Alberta Einsteina v Sao Paule. Cieľom zákroku bol znížiť tlak platničky, ktorá sa dostala do kanála chrbtice a tlačila na nervový koreň.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia kliniky bol zákrok dopredu naplánovaný a pooperačný stav 74-ročného Pelého je uspokojivý. Ako informovala agentúra AP, bývalého slávneho futbalistu by mali prepustiť z nemocnice budúci týždeň. "Pelé podstúpil operáciu na odstránenie bolesti v oblasti chrbta a bedrového kĺbu. Je to prvá z dvoch plánovaných korektúr, ktoré absolvuje v priebehu niekoľkých mesiacov v Brazílii. Cieľom je, aby bol silný a zdravý pred budúcoročnými olympijskými hrami v Riu a aby vládal všetko to cestovanie. A možno si opäť zahrá futbal," uviedol Pelého manažér Paul Kemsley v mailovej správe zaslanej AP.

 

Pelé sa v rovnakej nemocnici podrobil v máji operácii prostaty. Podrobnejšie testy nepreukázali žiadne nádory a lekári tak vylúčili možnosť rakoviny. Vlani v decembri pobudol v opatere doktorov dva týždne po tom, ako dostal infekciu močových ciest.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona