Pelé neverí súčasnému brazílskemu tímu

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 12:16 • 2 min
Pelé neverí súčasnému brazílskemu tímu

BRASILIA - Súčasný brazílsky reprezentačný futbalový tím nemá podľa legendárneho Pelého dostatok kvality, aby vyhral nadchádzajúci Pohár konfederácií FIFA.

slovakia

left justify in out

Päťnásobní majstri sveta sa po zlých výsledkoch v posledných rokoch prepadli v rebríčku FIFA na 19. miesto. Brazílčania sa spoliehajú na mladú hviezdu Neymara, ale ani on podľa Pelého nie je zárukou úspechu na nadchádzajúcom turnaji. Pre juhoamerickú krajinu je Pohár konfederácií FIFA generálkou organizačných schopností i pripravenosti reprezentačného mužstva pred budúcoročnými majstrovstvami sveta, ktoré bude hostiť.

"Dnešný tím nemá dostatok arzenálu, aby mohol vyhrať Pohár konfederácií. Na druhej strane je to šanca pre trénera a realizačný tím, aby stabilizovali mužstvo v príprave na svetový šampionát. Na Pohári konfederácií budú oveľa silnejšie európske krajiny Španielsko a Taliansko, oba tímy majú veľmi vysokú úroveň," tvrdí Pelé, ktorý vidí nedostatky najmä v ofenzíve. V minulosti mala Brazília problémy s defenzívou, teraz je to podľa legendy útočná fáza. Pelému chýba viac kreativity v strede poľa a lepšia spolupráca medzi záložníkmi a útočníkmi. "Je neuveriteľné, že dnes máme silnejšiu obranu. Brazília bola pritom vždy veľmi silná v útoku," doplnil Pelé.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona