Pelé by doprial Zlatú loptu Messimu

NETKY.SK • 4 Január 2014, 18:23 • 2 min
Pelé by doprial Zlatú loptu Messimu

RIO DE JANEIRO - Messi hrá štýlom, ktorý mi je najviac podobný, uviedol Pelé.

slovakia

left justify in out

Legendárny brazílsky futbalista Pelé by udelil Zlatú loptu FIFA pre najlepšieho hráča roka 2013 Lionelovi Messimu z FC Barcelona. Dvadsaťšesťročný Argentínčan je podľa neho futbalistom, ktorý mu spomedzi súčasných hráčov najviac pripomína jeho samého.

"Messi hrá štýlom, ktorý mi je najviac podobný. Franck Ribery, Zlatan Ibrahimovič a Cristiano Ronaldo sú síce útočníkmi, rovnako ako som bol ja, no majú odlišné futbalové vlastnosti," uviedol Pelé v rozhovore pre pravidelný týždenný magazín FIFA. Podľa neho si Messi zaslúži získať po piaty raz Zlatú loptu napriek zraneniami poznačenej sezóne.

Menovať svojho najobľúbenejšieho futbalistu spomedzi uvedeného kvarteta Pelé nechcel. "Nedajú sa porovnávať. Ronaldo a Ibrahimovič sú si viac podobní, ale Ribery je klasický špílmacher. A Messi sa nedá porovnať s nikým," citovala agentúra Sinchua trojnásobného majstra sveta (1958, 1962, 1970) považovaného všeobecne za najlepšieho futbalistu histórie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies