Pelé bude doživotne tvárou Santosu

NETKY.SK • 5 December 2014, 10:15 • 2 min
Pelé bude doživotne tvárou Santosu

SAO PAULO - Podobizeň trojnásobného majstra sveta Pelého bude až do konca jeho života spojená s brazílskym futbalovým klubom FC Santos.

slovakia

left justify in out

Obe strany to potvrdili podpisom zmluvy. Santos mieni najslávnejšieho hráča svojej histórie využívať na marketingové účely, pri komunikácii s verejnosťou a v kampaniach na sociálnych sieťach. "Nová zmluva obsahuje tiež licenčnú dohodu, ktorá umožňuje Santosu a Pelému vytvárať a predávať spoločné produkty," uviedol klub.

 

Pelé je od roku 2013 celosvetovým vyslancom Santosu. V jeho drese odohral takmer celú svoju kariéru. Až do odchodu do New Yorku Cosmos a následného konca aktívnej činnosti zaň strelil 1091 gólov. 

"Santos mi veril, keď som bol ešte mladý hráč, a spravil zo mňa úspešného futbalistu, spoluhráča a muža. Tento klub mi koluje v žilách, je som mnou všade, kam sa pohnem. Teším sa na pokračovanie spolupráce pri tvorbe stratégií a programov," dodal Pelé, ktorý v uplynulých dňoch riešil závažnejšie zdravotné problémy. 

 

Sedemdesiatštyriročnému Brazílčanovi v novembri odstránili obličkové kamene, krátko po zákroku ho hospitalizovali so zápalom močových ciest a na jednotke intenzívnej starostlivosti podstupoval hemodialýzu, ktorá bola potrebná na podporu činnosti jeho jedinej obličky. Vo štvrtok lekári konštatovali, že jeho stav sa zlepšuje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona