Pekné gesto Slovenského paralympijského výboru

NETKY.SK • 28 September 2017, 14:40 • 2 min
Pekné gesto Slovenského paralympijského výboru

BRATISLAVA - Výkonný výbor Slovenského paralympijského výboru (SPV) hlasovaním rozhodol, že sa pripojí k výzve Medzinárodného paralympijského výboru (IPC) a pomôže pri zmiernení následkov zemetrasenia v Mexiku sumou 1 000 eur z vlastných zdrojov.

slovakia

left justify in out

Práve v Mexiku sa mali v najbližších dňoch konať dve vrcholné svetové podujatia v plávaní a tlaku na lavičke (30. 9. - 6. 10.). IPC však rozhodol o ich odklade vzhľadom na obrovské následky ničivého zemetrasenia.

"Celé paralympijské hnutie sa zjednotilo v podpore ľudí v Mexiku v týchto ťažkých časoch. Po minulotýždňovej tragédii sme odhodlaní urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme pomohli ľuďom postihnutým týmto zemetrasením," uviedol nový prezident IPC Andrew Parsons. "Bolo inšpirujúce vidieť mexických para športovcov ako dobrovoľníkov zabezpečujúcich stravu a vodu pre obete zemetrasenia v Morelos. Ukázalo sa, že nie sú len fantastickí športovci na ihrisku, ale aj vynikajúci ľudia v teréne," dodal Parsons.

IPC minulý piatok (22. septembra) spustil globálnu kampaň #FuerzaMexico na získavanie finančných prostriedkov pre podporu humanitárneho úsilia UNICEF v Mexiku po ničivom zemetrasení, po ktorom prišli o život minimálne tri stovky ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona