Pekné gesto: Pilot s lietadlom pristál, zachránil psa pred zmrznutím

NETKY.SK • 18 September 2015, 07:13 • 2 min
Pekné gesto: Pilot s lietadlom pristál, zachránil psa pred zmrznutím

BRATISLAVA - Pilot dopravného lietadla s 232 pasažiermi na palube pristál na neplánovanej zastávke, aby zachránil psa mrznúceho v nákladnom priestore.

slovakia

left justify in out

Kuriózna udalosť sa stala počas nedeľného letu z Tel Avivu do Toronta. Pilot počas letu zistil, že ohrievače v nákladnom priestore nefungujú. Následne si uvedomil, že sa v ňom na svojej prvej ceste lietadlom nachádzal aj sedemročný francúzsky buldoček Simba, ktorý bez ohrievania vzduchu mohol zamrznúť. Pilot sa preto rozhodol pristáť v nemeckom Frankfurte.


"Teplota klesala, keďže v našich letových výškach je veľká zima," priblížil Peter Fitzgerald, hovorca leteckej spoločnosti, pre ktorú nemenovaný pilot pracuje. "Hoci ohrievače nie sú kritickou súčiastkou, na palube tohto lietadla bolo v nákladnom priestore živé zviera. S veľkou nadmorskou výškou to môže byť veľmi nepohodlné a situácia mohla ohroziť jeho život, ak by let pokračoval," doplnil.


Po pristátí v Nemecku Simbu preložili na iné lietadlo s fungujúcim ohrievaním. Jeho majiteľ pokračoval v ceste na palube pôvodného dopravného prostriedku. So svojím miláčikom sa napokon stretol v Toronte. "Let do Toronta meškal približne 75 minút. Aj keď chápeme, že pre našich zákazníkov išlo o nepríjemnosť, ich reakcia bola pozitívna, najmä keď pochopili, že pes čelil nebezpečenstvu a neplánované pristátie ho zachránilo," uviedol Fitzgerald. "Je to môj pes, je ako moje dieťa. Znamená pre mňa všetko," povedal o Simbovi jeho majiteľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies