Pekné gesto: Mladomanželia nakúpili jedlo pre 4-tisíc sýrskych utečencov

NETKY.SK • 6 August 2015, 10:39 • 2 min
Pekné gesto: Mladomanželia nakúpili jedlo pre 4-tisíc sýrskych utečencov

ISTANBUL - Čerstvo oddaný pár z mesta Kilis ležiaceho na juhovýchode Turecka neďaleko sýrskych hraníc sa rozhodol využiť peniaze, ktoré utŕžil za svoju svadbu, na nákup potravín pre 4000 sýrskych utečencov. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

slovakia

left justify in out

Manželský pár jedlo osobne a vo svadobných šatách rozdával utečencom, ktorých pozval na svoju svadbu. "V tento radostný deň sme chceli rozdávať svadobné jedlo našim sýrskym súrodencom," povedal otec ženícha, Ali Üzümcüoglu, ktorého citoval turecký denník Zaman.

 

TIRDA DÜĞÜN YEMEĞİOğlunu evlendiren Ali Üzümcüoğlu adlı vatandaş düğün yemeğini günde 4 bin Suriyeli’ye yemek verdi....

Posted by Serhat Kilis Gazetesi on 1. august 2015

 

Myšlienka na hostinu spolu s utečencami vraj bola práve jeho nápadom, napísal britský denník The Telegraph. Üzümcüoglu ďalej uviedol, že by si prial, aby sa k podobnému činu odhodlalo viac jeho krajanov.

 

 

Turecko v súčasnosti poskytuje prístrešie približne dvom miliónom sýrskych utečencov, čo je omnoho viac ako ktorákoľvek iná krajina. Vysoký počet migrantov v krajine však najmä v pohraničných oblastiach spôsobuje značné spoločenské napätie.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona