AKTUALIZOVANÉ: Peklo na ruskej univerzite. Ozbrojenec zastrelil šesť študentov!

NETKY.SK • 20 September 2021, 10:06 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ: Peklo na ruskej univerzite. Ozbrojenec zastrelil šesť študentov!

PERM - Ozbrojený muž vnikol na pôdu univerzity. Študenti v snahe zachrániť si holý život vyskakovali z okien.

slovakia

left justify in out

Aktualizované 20. septembra 12:50

 

V areáli štátnej univerzity v meste Perm na východe európskej časti Ruska došlo v pondelok k streľbe. Podľa predbežných informácií pri incidente prišlo o život šesť ľudí a najmenej 24 osôb je zranených. Ministerstvo zdravotníctva uviedlo, že 19 ľudí utrpelo zranenia v dôsledku streľby. Ako sa zranili zvyšní, nie je známe. Počas zásahu bol zranený aj jeden policajt. 

 

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie uviedol, že strelca zadržali po tom, ako sa zranil pri vzdorovaní zatknutiu,. Ako uviedla agentúra RIA, útočník je jeden 18-ročný študent, ktorý pri použil takzvanú „traumatickú“ strelnú zbraň. Takéto zbrane sú určené na nesmrtiace gumené alebo plastové projektily, ale dajú sa upraviť na iný druh munície. Motív jeho konania zatiaľ nie je známy. 

 

"Výsledkom je osem mŕtvych, pričom je niekoľko ďalších osôb utrpelo vážne zranenia," skonštatovali vyšetrovatelia. Doplnili, že niektorí študenti sa zranili po tom, ako vyskakovali pred strelcom z okien učební na prvom poschodí. 

 

 

"V pondelok vošla neznáma osoba do budovy univerzity a spustila paľbu zo strelnej zbrane. Časť študentov sa pred útočníkom zatvorila v učebniach univerzity. Niektorí študenti vyskakovali z okien," uviedol pre TASS zdroj z polície. Podľa úradov nešlo o teroristický útok. Muž bude stíhaný za vraždu. 

 

img

 

V čase incidentu bolo v areáli univerzity, ktorá má 12-tisíc študentov, zhruba 3 000 ľudí. Univerzita prostredníctvom svojho oficiálneho účtu na sociálnej sieti vyzvala študentov, aby sa zamkli v učebniach a ostali na svojich miestach. Osoby, ktoré sa nachádzali v areáli univerzity, mali univerzitný kampus opustiť, ak to bolo možné.

 

"Ak sa v tejto chvíli nachádzate v univerzite a ste v učebni, prosím zamknite zvnútra dvere a zostaňte na mieste," píše sa v príspevku univerzity.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona