Peking vytvára novú environmentálnu políciu na boj so smogom

NETKY.SK • 8 Január 2017, 13:20 • 2 min
Peking vytvára novú environmentálnu políciu na boj so smogom

PEKING - Pekinské úrady sa rozhodli vytvoriť nový policajný oddiel, ktorý by mal bojovať s problémom sústavne trápiacim hlavné mesto Číny - hustým smogom.

slovakia

left justify in out

Ako píše oficiálna čínska tlačová agentúra Sinchua, pekinský starosta Cchaj Čchi sa tento víkend vyjadril, že pátranie novej policajnej jednotky sa sústredí hlavne na grilovanie na otvorenom ohni a spaľovanie odpadkov, ale aj dreva či inej biomasy.

Peking i ďalšie desiatky čínskych miest sú mnoho dní v zimnom ročnom období zahalené do hustého sivého oparu, spôsobeného predovšetkým tisíckami z komínov kúdoliacich tovární a zbytočne veľkým množstvom starých, už opotrebovaných a neefektívnych automobilov.

V najhorších smogových dňoch nariaďujú zodpovedné vládne orgány v čínskych veľkomestách bezpečnostné opatrenia najvyššieho stupňa, zahrňujúce uzatvorenie diaľnic, obmedzenie počtu jazdiacich dopravných prostriedkov či obmedzenie prevádzky fabrík.

Vymáhanie dodržovania takýchto nariadení však zostáva stále problémom. Čínske ministerstvo životného prostredia napríklad len pred niekoľkými dňami priznalo, že jeho inšpekčné tímy objavili priemyselné závody, ktoré aj napriek zákazu vo výrobnej činnosti pokračovali.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies