Peking sa pridáva k sankciám voči KĽDR: Kim Čong-unovi to môže spôsobiť veľké problémy

NETKY.SK • 14 August 2017, 12:14 • 2 min
Peking sa pridáva k sankciám voči KĽDR: Kim Čong-unovi to môže spôsobiť veľké problémy

PEKING - Čína sa po dlhom období váhania rozhodla pripojiť k sankciám západných krajín voči komunistickej Kórejskej ľudovodemokratickej republike (KĽDR).

slovakia

left justify in out

Tie medzinárodné spoločenstvo na túto krajinu uvalilo za trest, že odmieta ukončiť či aspoň zmraziť svoj jadrový a raketový program. Čína v pondelok oznámila, že s platnosťou od 5. septembra prestane zo Severnej Kórey dovážať uhlie, železnú a olovenú rudu a tiež ryby a rybie produkty.

Napriek tomu, že sankcie západných krajín sú v platnosti už dlho, až pripojenie sa Číny môže pre KĽDR predstavovať naozajstný problém, keďže Čína je pre Severnú Kóreu ďaleko najvýznamnejším obchodným partnerom.

Peking sa doteraz odmietal pripojiť k medzinárodným sankciám práve s odôvodnením, že tento krok by mohol privodiť kolaps súčasného severokórejského režimu a následný chaos v krajine s veľmi rozvinutým jadrovým programom by mohol byť ešte horší, ako súčasná komunistická diktatúra. Najnovšie kroky severokórejského vedenia však presvedčili už aj Čínu, že sankcie sú potrebné.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies