Peking prvýkrát v tomto roku vyhlásil najvyšší stupeň výstrahy pred smogom: Zatvorili aj školy

NETKY.SK • 17 December 2016, 07:08 • 2 min
Peking prvýkrát v tomto roku vyhlásil najvyšší stupeň výstrahy pred smogom: Zatvorili aj školy

PEKING - Úrady v hlavnom meste Číny vydali v piatok najvyšší stupeň výstrahy pred znečistením ovzdušia, ktoré tam po prvý raz v tomto roku dosiahlo úroveň považovanú za extrémne nebezpečnú pre obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Tzv. červená výstraha znamená, že od piatkového večera až do budúcej stredy budú v Pekingu platiť rozsiahle dopravné obmedzenia. V záujme rozptýlenia smogu zároveň nariadili továrňam znížiť svoje výkony alebo dokonca úplne pozastaviť prevádzku. Zatvorené budú aj materské a základné školy.

Smogový poplach sa v Pekingu opakuje i napriek tomu, že tamojšie orgány už dávnejšie predstavili plán boja proti znečisteniu ovzdušia. Verejnosť a experti kritizujú príslušný postup ako príliš pomalý.

Podľa meraní environmentálnej organizácie Greenpeace sa množstvo emisných a prachových častíc v pekinskom ovzduší znížilo od januára 2015 do marca tohto roku približne o desať percent.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies