Peking opäť zahalil hustý smog

NETKY.SK • 16 Január 2014, 12:02 • 2 min
Peking opäť zahalil hustý smog

PEKING - Čínske hlavné mesto Peking vo štvrtok opäť zahalili hustý smog, ktorý znížil viditeľnosť na niekoľko sto metrov.

slovakia

left justify in out

Hustota mikročastíc v ovzduší presahuje odporúčané hodnoty vyše 25-krát a v niektorých častiach metropole presahuje 500 mikrogramov na meter kubický vzduchu. V prípade pretrvávania tejto situácie vstúpia do platnosti niektoré núdzové opatrenia. Podobne ako už viackrát v minulosti, súkromné vozidlá budú môcť jazdiť len každý druhý deň v závislosti na ich poznávacej značky. Emisie zo závodov a tovární sa prostredníctvom obmedzenia výroby znížia o 30 percent a stavebné firmy budú musieť zastaviť všetky demolačné a výkopové práce.

Zamorenie smogom je v Číne vážny environmentálny problém vyvolávajúci ostrú kritiku a vláda už sľúbila, že prijme opatrenia na zlepšenie situácie, pričom na zodpovednosť bude brať miestnych predstaviteľov. Znečistenie vzduchu prispieva podľa štatistík k predčasnému úmrtiu 1,2 milióna ľudí ročne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies