Peking obmedzí dopravu aj výrobu v továrňach, aby bolo nad mestom jasné nebo

NETKY.SK • 3 August 2015, 19:38 • 2 min
Peking obmedzí dopravu aj výrobu v továrňach, aby bolo nad mestom jasné nebo

PEKING - Počas osláv 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny v Pekingu obmedzia počet automobilov v uliciach a prerušia aj prevádzku v továrňach, aby sa zabezpečilo čistejšie ovzdušie.

slovakia

left justify in out

Slávnostná vojenská prehliadka sa v Pekingu uskutoční 3. septembra. Pôjde o ústredné podujatie celej série akcií, ktoré sú naplánované pri príležitosti výročia kapitulácie Japonska 2. septembra 1945. 


Od 20. augusta do 3. septembra Peking zníži počet automobilov v uliciach na polovicu. Mestské úrady začnú aj s dočasnou kontrolou tovární či spaľovní a niektorým z nich zrejme nariadia prerušenie prevádzky. 


Peking, ktorý má vždy časť roka veľké problémy so smogom, už má skúsenosti s obmedzovaním dopravy a prevádzky tovární, aby pred významnými podujatiami bolo nebo nad ním jasné. Stalo sa tak aj vlani počas vrcholného summitu Ázijsko-tichomorského združenia pre hospodársku spoluprácu (APEC), ako aj v roku 2008, keď Peking hostil letnú olympiádu.


Agentúra Sinchua minulú sobotu informovala, že počas slávnostnej vojenskej prehliadky bude dočasne prerušená letecká doprava nad mestom. Počíta sa aj s tromi dňami voľna pre zamestnaných ľudí - údajne preto, aby na cestách nedochádzalo k zápcham.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies