Peking napreduje, hlavné športoviská pre ZOH budú hotové koncom roka 2019

NETKY.SK • 13 Jún 2017, 15:47 • 2 min
Peking napreduje, hlavné športoviská pre ZOH budú hotové koncom roka 2019

PEKING - Prípravy na zimné olympijské hry 2022 v Pekingu prebiehajú k spokojnosti Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

slovakia

left justify in out

Čínski organizátori sa dokonca zaviazali, že hlavné športoviská dokončia v trojročnom predstihu pred začiatkom podujatia, odovzdajú ich do užívania v závere roka 2019.

 

"Z pokroku Pekingu máme veľkú radosť. Návšteva ma naplnila presvedčením, že táto misia bude úspešná, teším sa na ďalšiu budúci rok," vyhlásil šéf koordinačnej komisie MOV Alexander Žukov na záver druhej inšpekčnej cesty do čínskej metropoly.

 

Peking sa stane prvým mestom v histórii, ktoré bude po olympijských hrách aj centrom zimnej verzie najväčšieho športového sviatku na svete.

"Hlavné športoviská a ďalšie projekty infraštruktúry dokončíme do konca roka 2019," vyhlásil nový prezident organizačného výboru Cchaj Čchi a pripomenul, že ZOH 2022 majú plnú podporu hlavy štátu Si Ťin-pchinga.

 

Koordinačná komisia navštívila štyri miesta, delegácia si pozrela nový národný rýchlokorčuliarsky ovál, krytý štadión, športové centrum Wu-kche-sung, kde sa v roku 2008 konal turnaj basketbalistov, a priemyselný park Šou-kang, sídlo organizačného výboru.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona