Peking je proti novým antiruským sankciám

NETKY.SK • 29 August 2018, 16:37 • 2 min
Peking je proti novým antiruským sankciám

PEKING - Čína je proti použitiu jednostranných sankcií, vyhlásila hovorkyňa ministerstva zahraničných vecí Hua Chunying, komentujúc nové obmedzujúce opatrenia USA voči Rusku.

slovakia

left justify in out

Podľa nej to nepomôže riešiť medzinárodné problémy. Zdôraznila, že Rusko a Spojené štáty majú dôležitú zodpovednosť za udržanie bezpečnosti vo svete, a preto v Pekingu dúfajú, že krajiny budú schopné vyriešiť svoje problémy.

 

Nový balík sankcií

 

V pondelok vstúpil do platnosti nový balík amerických sankcií. Základom pre zavedenie nových reštriktívnych opatrení bolo obvinenie Ruska z použitia chemických zbraní v britskom Salisbury.

 

Vladimir Putin nazval nové sankcie kontraproduktívne a bezvýznamné. Zároveň dúfa, že USA si uvedomia zbytočnosť takejto politiky, a potom Moskva a Washington obnovia spoluprácu v normálnom režime.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
KAratina New
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies