Peking hlásí zlepšenie ovzdušia za prvý polrok 2016

NETKY.SK • 19 Júl 2016, 10:35 • 2 min
Peking hlásí zlepšenie ovzdušia za prvý polrok 2016

PEKING - Čínska metropola uviedla, že v prvej polovici tohto roku zaznamenala významné zlepšenie chronicky zlej kvality ovzdušia v Pekingu.

slovakia

left justify in out

Mestský úrad pre ochranu životného prostredia v pondelok na svojej webovej stránke napísal, že koncentrácia mikroskopických čiastočiek polietavého prachu (PM 2,5) v ovzduší klesla za prvých šesť mesiacov roka v porovnaní s vlaňajškom o 17,9 percenta.

 

Počet dní, v ktorých bola kvalita vzduchu označená za dobrú, vzrástol o 19 na celkových 107 dní, zatiaľ čo počet dní s vysokým znečistením klesol o dva na 14, informovala agentúra AP.

 

Veľký podiel na zlepšení situácie malo uzavretie 174 tovární v Pekingu, ktoré veľmi znečisťovali ovzdušie, prechod 463 mestských lokalít z vykurovania uhlím na alternatívne energetické zdroje, stiahnutie desiatok tisíc starých áut, kamiónov a autobusov z obehu a uvedenie do prevádzky vyše 6800 dopravných prostriedkov poháňaných výlučne elektrinou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies