Peking bol veľmi nezdravý, teraz už je hazardom

NETKY.SK • 6 Október 2015, 14:07 • 2 min
Peking bol veľmi nezdravý, teraz už je hazardom

PEKING - Pokračovanie tenisového turnaja China Open ATP World Tour 500 mužov a WTA Premier Mandatory žien je vzhľadom na aktuálne ovzdušie v Pekingu hazardom.

slovakia

left justify in out

Takéto varovanie vyplýva zo screenshotu, ktorý priniesol web Punto de Break, pridal veľavravnú fotografiu z hľadiska v čínskej metropole. Zatiaľ čo diváci majú možnosť použiť rúško aj s filtrom, hráči sa naplno vystavujú smogu počas fyzickej aktivity. Martin Kližan po pondelňajšej prehre s Talianom Fabiom Fogninim napísal, že nekontrolovateľne kašľal a neskôr dokonca dávil. Oznámil, že na toto podujatie sa už nikdy nevráti. Vtedy bolo prostredie v čínskej metropole ešte "len" veľmi nezdravé. Spomenutý zdroj referuje, že hodnota 300 mikrogramov splodín na kubický meter už sa všeobecne považuje za hraničnú pre outdoorové aktivity. V tomto kontexte trochu paradoxne nazvaný areál Olympic Green Tennis Center vykazoval údaj 392. Keď 20. septembra malo problémy so srdcom šesť účastníkov a jeden člen organizačného štábu Pekinského maratónu, znečistenie bolo na úrovni 175.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies