Pékerman: Odmena pre všetkých Kolumbijčanov

NETKY.SK • 25 Jún 2014, 09:31 • 2 min
Pékerman: Odmena pre všetkých Kolumbijčanov

CUIABÁ - Aj toľko obávaná absencia najväčšej útočnej hviezdy Radamela Falcaa futbalovú výpravu Kolumbie na XX. majstrovstvách sveta v Brazílii dosiaľ veľmi nezabolela. "Los Cafeteros" s plným počtom deviatich bodov a impozantným skóre 9:2 sa s prehľadom stali víťazmi základnej C-skupiny na dobre rozbehnutom šampionáte a v osemfinále v sobotu 28. júna o 22.00 h SELČ v Riu de Janeiro nastúpia proti druhému tímu z "déčka" Uruguaju.

slovakia

left justify in out

"Som šťastný, lebo tím tvrdo pracoval na tomto úspechu. Ide o výsledok poctivej roboty a trpezlivosti všetkých hráčov za podpory ľudí v celej krajine. Toto je odmena pre Kolumbijčanov. Uruguaj bude ťažký protivník, má bohatú a úspešnú históriu, ale máme dostatok sebavedomia a chceme ísť ešte ďalej," vyhlásil po utorkovom triumfe nad Japonskom 4:1 argentínsky tréner Kolumbijčanov José Pékerman. Ten päť minút pred koncom duelu symbolicky poslal na trávnik brankára Faryda Mondragóna, aby sa stal najstarším hráčom v dejinách so štartom v zápase na záverečnom turnaji majstrovstiev sveta. Čerstvo 43-ročný veterán (nar. 21. júna 1971) prekonal doterajšie "starecké" maximum Kamerunčana Rogera Millu. "Faryd je v mnohých ohľadoch pre nás mimoriadne dôležitý hráč, takže som mu doprial šancu na rekord," poznamenal Pékerman. 

 

Japonci sa lúčia s turnajom s jediným získaným bodíkom za bezgólovú remízu s Gréckom, ale partia okolo hráčov etablovaných v kvalitných európskych ligách - Kagawu či Hondu - mala v prijateľnej C-skupine na viac. "Vo všeobecnosti sme všetci očakávali, že na šampionáte budeme hrať lepšie. Proti Kolumbii sme najmä v prvom polčase ukázali, že aj proti silnému súperovi sme schopní hrať s intenzitou a vypracovať si šance na víťazstvo. Tento tím mal však na omnoho viac. Po návrate do Japonska sa rozhodne o mojej ďalšej budúcnosti na lavičke reprezentácie," nepoznal svoj osud po poslednom vystúpení na MS 2014 taliansky tréner "modrých samurajov" Alberto Zaccheroni.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies