Pekelné počasie v máji: Na Slovensku platí výstraha pred búrkami, hrozí aj krupobitie

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 19:39 • 2 min
Pekelné počasie v máji: Na Slovensku platí výstraha pred búrkami, hrozí aj krupobitie

BRATISLAVA - Meteorológovia dnes varujú pred búrkami. Výstrahu prvého stupňa pred ich výskytom vydali pre Banskobystrický, Košický, Prešovský a Žilinský kraj a trvať to bude do večera.

slovakia

left justify in out

Miestami treba počítať aj s krupobitím. Môže napadnúť 20 až 40 mm zrážok, uvádza Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na webe. Vietor môže dosiahnuť rýchlosť 18 až 23 metrov za sekundu.

 

img

 

img

 

Predpoveď počasia na štvrtok: Bude prevažde polooblačno až oblačno. Miestami sa môžu vyskytnúť prehánky, ojedinele aj búrky. Najvyššia denná teplota vystúpi na18 až 22, na východe miestami aj do 24 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 m dosiahne okolo 10 stupňov Celzia. Fúkať bude slabý premenlivý, na západnom Slovensku východný až juhovýchodný vietor 

rýchlosťou 5 až 25 km/h.

 

Predpoveď počasia na piatok: Bude prevládať veľká oblačnosť až zamračené, na viacerých miestach možno očakávať dážď aj búrky. Najnižšia nočná teplota sa bude pohybovať od 13 do 8 stupňov Celzia. Najvyššia denná teplota dosiahne 16 až 21, na Kysuciach, Orave, Liptove miestami okolo 14 stupňov Celzia. Vietor bude fúkať rýchlosťou 10 až 30 km/h), v nárazoch miestami okolo 45 km/h.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies