Pekaríkova Hertha s rozpočtom 100 miliónov, pokračuje na OŠ

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 18:11 • 2 min
Pekaríkova Hertha s rozpočtom 100 miliónov, pokračuje na OŠ

BERLÍN - Nemecký futbalový klub Hertha Berlín, kde má do 30. júna 2018 platnú zmluvu aj obranca slovenskej reprezentácie Peter Pekarík, bude v nasledujúcej sezóne premiérovo operovať s rozpočtom viac než 100 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

"Pokorenie tejto hranice je dôležitým medzníkom v klubovej histórii," uviedol finančný riaditeľ Herthy Ingo Schiller. V siedmom klube tabuľkového poradia I. bundesligy počítajú v ročníku 2016/2017 s príjmami vo výške 102,3 milióna a výdavkami 102,1 milióna eur. "To ukazuje, že krok po kroku vieme dosahovať nové dimenzie," doplnil Schiller.


Z vyše stovky miliónov pôjde až štyridsať na prvé mužstvo, čo je tiež klubové maximum. V Herthe plánujú získať v nadchádzajúcom ligovom ročníku do tabuľky 45 bodov (v uplynulom ich bolo 50, pozn.), postúpiť do tretieho kola Nemeckého pohára, skupinovej fázy Európskej ligy a dosiahnuť priemernú návštevnosť 49 950 divákov. Spomedzi hráčov s platnými kontraktmi, s ktorými tréner Pál Dárdai už ďalej neráta, sa očakávajú výnosy z predaja Ronnyho, Roya Beerensa, Jensa Hegelera, Tolgu Cigerciho či Valentina Stockera.


Dôležitou správou pre klub je, že domovským stánkom "modro-bielych" naďalej bude Olympijský štadión v metropole Nemecka s kapacitou 74 475 miest. Novú nájomnú zmluvu, ktorá vstúpi do platnosti v júli 2017 po vypršaní aktuálnej, uzavreli až do roku 2025 s jednostrannou klubovou opciou na ďalších päť rokov. Informácie zverejnil server kicker.de.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies