Pekaríka teší návrat, chce presvedčiť, že patrí do A-tímu SR

NETKY.SK • 22 Marec 2016, 13:37 • 2 min
Pekaríka teší návrat, chce presvedčiť, že patrí do A-tímu SR

SENEC - Slovenský futbalista Peter Pekarík sa po viac ako šiestich mesiacoch vrátil do reprezentácie, objavil sa v 27-člennej nominácii trénera A-tímu SR Jána Kozáka na marcové medzištátne prípravné stretnutia v Trnave proti Lotyšsku (25. 3.) a v Dubline s domácim Írskom (29. marca), nechýbal na pondelňajšom popoludňajšom zraze v Senci.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný pravý obranca (nar. 30. októbra 1986) si v kvalifikačnom zápase 8. septembra 2015 v Žiline proti Ukrajine zranil ľavé rameno, podrobil sa operácii a nútene pauzoval. Pekarík následne vynechal štyri jesenné vystúpenia reprezentácie - dva októbrové kvalifikačné zavŕšené v Luxembursku historickým postupom na záverečný turnaj ME 2016 i dva novembrové domáce prípravné duely v Trnave so Švajčiarskom a v Žiline s Islandom.


"Na pondelňajší zraz v Senci som sa veľmi tešil, pretože vždy je tu skvelá nálada a super partia. Som rád, že po dlhšej pauze, zavinenej zranením, som sa vrátil do slovenskej reprezentácie. Ak dostanem šancu nastúpiť, chcem výkonmi presvedčiť, že stále do nej patrím," vyjadril sa pred zástupcami médií Peter Pekarík, ktorý je na klubovej úrovni hráčom nemeckého tímu Hertha BSC Berlín. Mužstvu sa v I. bundeslige darí, po 27. kole figuruje na tretej priečke za lídrom Bayernom Mníchov a Borussiou Dortmund. "Takúto sezónu si v Berlíne už dlho nepamätajú. Ja si želám, aby to vydržalo až do derniéry. Teší ma aj to, že po zranení som sa dostal do zostavy a hrávam. Mužstvo si dalo predsezónny cieľ skončiť do 6. miesta. Momentálne sme na priečke, zaručujúcej účasť v Lige majstrov 2016/2017, máme šesťbodový náskok pred ďalšími adeptmi. Do konca I. bundesligy zostáva sedem kôl, všetko je dobre rozbehnuté. Dostali sme sa aj do semifinále Nemeckého pohára, radi by sme postúpili do finále, určite máme na dosah aj tento cieľ. Čaká na nás však mimoriadne náročná prekážka - Dortmund," vyjadril sa Pekarík, ktorý sa však teraz úplne koncentruje na marcové vystúpenia slovenskej reprezentácie. V najcennejšom drese má dosiaľ na konte 63 štartov a 2 góly.


Žilinský rodák vie, čo sa dá čakať od Lotyšska. Proti tomuto pobaltskému súperovi sa predstavil v oboch ostatných meraniach síl v rámci kvalifikácie o postup na MS 2014 do Brazílie: 12. októbra 2012 na bratislavských Pasienkoch (2:1) i v dosiaľ poslednej konfrontácii týchto krajín 15. októbra 2013 v Rige (2:2) odohral celých 90 minút. "Lotyšov poznáme, mali sme s nimi do činenia v predchádzajúcej kvalifikácii. Sami sme sa presvedčili, že sú nepríjemným protivníkom. Doma sme sa s nimi natrápili na tesné víťazstvo 2:1. V Rige sme viedli 2:0, ale dvojgólový náskok sme neudržali. Lotyši majú veľmi stabilnú defenzívu, vyrážajú do nebezpečných protiútokov. Určite je to aj pre nášho trénera šanca vyskúšať si nejaké nové veci," poznamenal Peter Pekarík, ktorý nerieši možnosť, že najbližší súper Slovenska pôjde do piatkového duelu v Trnave "ostro" a v boji o miestenky na ME do Francúzska je tu pre hráčov SR riziko zranení: "Takto vôbec nepremýšľam. Mohli sme sa presvedčiť, že takéto stretnutia sa ako prípravné zápasy už na futbalovej sécne ani neberú. Aj do takýchto duelov sa ide s plným nasadením s cieľom uhrať čo najlepší výsledok. Marcový súboj s Lotyšskom bude mať určite svoj náboj. Verím, že v Trnave potešíme nášho diváka."


Skúsený krajný zadák slovenskej reprezentácie by si rád zahral na majstrovstvách Európy vo Francúzsku (termín: 10. júna - 10. júla). Pred odchodom na šampionát čaká na A-mužstvo SR aj medzištátne prípravné stretnutie v Augsburgu s domácim Nemeckom (29. 5.), teda v krajine, kde pôsobí. "Do tohto duelu ešte zostáva nejaký čas. V prípade Nemecka však ide o veľmi atraktívneho súpera, úradujúceho majstra sveta. Na ten zápas sa treba určite veľmi tešiť. Ja už som párkrát spomínal, že v mojej doterajšej reprezentačnej kariére som proti Nemcom ešte nehral, takže aj v tomto sa mi možno splní sen. Som presvedčený, že to bude pre nás skvelá previerka pred samotným kontinentálnym šampionátom," dodal Peter Pekarík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona