Pekarík: Zlomený nos ma nemôže zastaviť, na osemfinále budem pripravený nastúpiť

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 16:14 • 2 min
Pekarík: Zlomený nos ma nemôže zastaviť, na osemfinále budem pripravený nastúpiť

VICHY - Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie Peter Pekarík napriek zlomenine nosa uvažuje nad možnosťou, že na osemfinálový zápas EURO 2016 nastúpi bez ochrannej karbónovej masky. Hlavným dôvodom je, že s ňou už má jednu zlú skúsenosť. Vlani ju mal hráč berlínskej Herthy na tvári počas súťažného zápasu len tri minúty, pretože mu bránila v priestorovom videní a komplikovala mu dýchanie.

slovakia

left justify in out

"Uvidíme, či budem hrať s maskou alebo bez nej. V klube u mňa nemala úspech. Hral som s ňou prakticky len tri minúty, pretože mi komplikovala orientáciu na ihrisku a ťažšie sa mi v nej dýchalo. Poradím sa s lekármi nášho tímu a uvidíme, čo spoločne vymyslíme. V každom prípade ma však zlomený nos nemôže zastaviť a na osemfinále budem určite pripravený nastúpiť," povedal Pekarík na stredajšom mediálnom termíne vo Vichy, kde má slovenská reprezentácia už vyše dva týždne rozložený svoj stan počas európskeho šampionátu.

 

Bolestivé zranenie mu v 20. minúte záverečného súboja B-skupiny s Anglickom spôsobil ľavý obranca Ryan Bertrand úderom lakťom. Masívne krvácanie z nosnej dierky sa lekárom podarilo zastaviť po niekoľkých minútach, medzitým malo mužstvo trénera Jána Kozáka o jedného hráča v poli menej. Situáciu však ustálo a napokon "Peky" prišiel spoluhráčom hrdinsky na pomoc, keď po chvíľkovom ošetrovaní naskočil späť do stretnutia a svojím výkonom prispel k zisku cenného bodu. Dva dni po nepríjemnom zranení sa podľa vlastných slov cítil v poriadku, aj keď esteticky nevyzeral najlepšie.

 

"Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil, necítim žiadnu bolesť. Akurát opuch, ktorý som mal v strede, mi prechádza do pravého oka. Mám menšie problémy s videním, ale každým dňom sa to zlepšuje a aj opuch by mal do niekoľkých dní zmiznúť," vysvetľoval 29-ročný Pekarík, ktorý proti Anglicku odohral 70. zápas v najcennejšom drese.

 

Podľa lekára Jána Baťalíka existuje pravdepodobnosť, že masku na osemfinále nebude potrebovať. Záležať bude na subjektívnych pocitoch hráča: "Nie je to úplne isté. Preberali sme, že Nemci mu vtedy vyrobili masku a on v tom nevedel dýchať. Teraz vymýšľame niečo iné. Buď mu to vystužiť tejpom a spraviť psychiku, aby mal pocit, že ho niečo chráni. Hoci dobrý lakeť aj to prerazí. Ale nepredpokladáme, že v priebehu týždňa hráč dostane dvakrát lakťom do nosa. Budeme experimentovať, ale s ním sa dobre robí," vysvetlil.

 

Slováci očakávajú meno osemfinálového súpera, ktoré sa dozvedia v stredu večer. Pravdepodobne ním bude Nemecko: "Bude to pre nás veľký zápas. My sme už postupom do osemfinále dosiahli veľký úspech. Je to niečo nádherné, čo sme dokázali. Aj proti Nemcom sa budeme snažiť odviesť maximum a potrápiť favorita, zabojovať o postup," vyjadril sa o potenciálnom súperovi v knokautovej fáze Pekarík, ktorý dokonale pozná nemecký futbal.

 

V sezónach 2009-2012 s výnimkou hosťovania v tureckom Kayserispore (2011/2012) pôsobil vo Wolfsburgu, teraz je pilierom defenzívy berlínskej Herthy.

 

V príprave na šampionát Slovensko zaskočilo úradujúcich majstrov sveta, keď nad nimi vyhralo 3:1. Podľa Pekaríka však prípadný nedeľňajší súboj v Lille s Nemcami bude z iného súdka. "Jedna vec je príprava, ale toto je osemfinále majstrovstiev Európy. Určite to budú dva rozdielne zápasy, ale sami sme sa presvedčili, že vieme hrať aj proti silným mužstvám. Do zápasu pôjdeme s rešpektom, ale bez strachu," podotkol Pekarík.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies