Pekarík: Zápasy proti Wolfsburgu sú pre mňa vždy zvláštne

NETKY.SK • 19 Február 2016, 12:22 • 2 min
Pekarík: Zápasy proti Wolfsburgu sú pre mňa vždy zvláštne

BERLÍN - Obranca slovenskej futbalovej reprezentácie a nemeckého klubu Hertha Berlín Peter Pekarík bude v sobotňajšom stretnutí 22. kola tamojšej najvyššej súťaže I. bundesligy čeliť svojmu niekdajšiemu zamestnávateľovi VfL Wolfsburg.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný rodák zo Žiliny, ktorý minulý víkend naskočil do súťažného diania premiérovo od septembrového zranenia a operácie ľavého ramena, bol kmeňovým hráčom "vlkov" v rokoch 2009 - 2012. Pod vedením vtedajšieho trénera Felixa Magatha sa v sezóne 2008/2009 tešil zo zisku majstrovského titulu.


"Zápasy proti Wolfsburgu sú pre mňa vždy niečím zvláštnym. Zažil som tam veľa pekných momentov. V roku 2009 sme sa stali nemeckými majstrami, predstavili sme sa v Lige majstrov a Európskej lige. Doteraz tam mám mnoho priateľov," vyhlásil Pekarík v rozhovore pre oficiálny klubový web.


Mužstvo z hlavného mesta Nemecka nezačalo jarnú časť najlepšie. V doterajších štyroch vystúpeniach získali zverenci trénera Pála Dárdaia tri body za zhodný počet remíz a klesli z tretej na štvrtú priečku. Útechou môže byť aspoň postup do semifinále Nemeckého pohára cez Heidenheim. "Najbližší zápas ukáže, kde sa v súčasnosti nachádzame. Wolfsburg má jeden z najlepších tímov v lige s dostatočne širokým kádrom. V sobotu budeme mať všetko vo svojich rukách. Motiváciu máme veľkú, chceme dosiahnuť prvý bundesligový triumf v tomto kalendárnom roku," doplnil skúsený pravý bek, ktorý by v prípade priaznivého zdravotného stavu nemal chýbať v záverečnej nominácii trénera Jána Kozáka na tohtoročné ME vo Francúzsku.


"S kormidelníkom som v pravidelnom kontakte. Počas môjho zranenia sa často zaujímal o môj stav. Budem rád, keď sa znova objavím v národnom mužstve, dúfam, že už v marci. Na šampionát sa veľmi teším. Pre našu krajinu je to veľký úspech. Prebojovali sme sa už na MS 2010 do JAR, kde sme postúpili medzi najlepších šestnásť tímov. Radi by sme to zopakovali aj vo Francúzsku," skonštatoval Peter Pekarík.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona